2012-05-09

Möte med vinnaren av Ö-Ö 2011

Imorse fick jag och min wingman David Strömwall till mötet med Antti Antonov. Vi träffades på Clarion Hotel vid Skanstull 08:15. Jag sprang dit och både David och Antti hade kört ett pass på Erikdalsbadet på morgonen så vi var klart hungriga allihopa.

Efter en inledande presentation tyckte Antti att visst har vi förutsättningarna att klara tävlingen men att vi skall vara klart förberedda på att detta är tuffare än Ironman distansen, som både jag David gjort några gånger, och att dagen är en misär i otroligt vacker miljö.

Å andra sidan sa han att detta var den roligaste tävlingen han gör. Men visst han vann ju också förra året tillsammans med sin kamrat Björn Englund. Det här är inga vanliga pojkar.

Vi pratade utrustning, träningsupplägg och tävlingsupplägg. En lång diskussion om skor då det är extremt jobbigt att simma med skor och det är viktigt att dom är lätta och kan flyta. Ett tips var skon Inov-8 som vi skall utvärdera mot ex. icebugs skor som kan behövas för att komma upp på det hala klipporna. Vi har många saker att fundera på ryggsäck eller inte ryggsäck, lina oss emellan, vilken typ av våtdräkt, den måste kunna tas av på lätt sätt under de längre löpningarna m.m.

Nu lite längre fram behöver jag och David också träna mer tillsammans, springa och simma i rätt miljö som liknar tävlingsbanan. Tur att det blir ljusare och dagarna blir längre och vattnet varmare. Min respekt för tävlingen ökar - men också motivationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar