2012-08-01

Simmar självklart i skor

Sedan i slutet av juni så simmar jag självklart i skor. Det är viktigt att träna med den utrustning vi kommer att ha på tävlingen. Nu dom sista veckorna kommer vi också att simma med camelback. Det är en minimal ryggsäck med vatten och för att förvara karta, visselpipa, kompass samt liten första hjälpen.

Dom skorna vi simmar i, Inov-8, är mycket lätta och drar inte åt sig vatten. Dom har en gummisula med dobbar som gör det lättare att komma upp på hala skärgårdsklippor och springa i ojämn terräng. Dom är helt ok att springa i också men dom saknar dämpning vilket jag märkt av då vaderna blivit ansträngda på längre löppass.

Annars hade jag ett fint simpass i morse kl. 7.00 vid Källtorpssjön i Hellasgården. Jag simmade med Human Ambition (som fått uppdaterad hemsida) men vi var bara två st och coach Mike på plats. Det var redan 22 grader i luften och sol så det var en fin morgon.

Simningen fungerar bra och jag vet nu att jag klarar av att simma själva sträckorna på Ö-Ö under bra förhållanden. Är det blåsigt som förra året är utmaningen större och riskerna högre förstås. Vi skall försöka få till ett pass i blåsigare förhållanden i skärgården inom kort.2 kommentarer:

  1. Vaderna ger nog med sig när du sprungit längre i skon. Jag springer också utan dämpning (fast varken lika fort eller långt som du förstås ;-) ) men efter några månader med skorna hade vaderna vant sig och nu får jag inte ens ont vid barfotalöpning på sand längre. Hoppas det hinner ge sig innan loppet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Martina. Jag hoppas på det! Men så fort denna tävling är över kommer jag köra med mina vanlia löparskor. Är inte ett fan av barfota löpning.

      Radera